Sårbare unge og deres familier risikerer at blive overladt til sig selv eller ende i en situation, hvor barnets udvikling og trivsel kommer i fare. Ved at iværksætte akut støtte, kan UngeRuten være dén livline som der kan være behov for, her og nu hos den unge eller hos forældrene.

Selvom skoler, daginstitutioner og fritidsklubber er lukket ned, så er det ikke ensbetydende med, at de unge ikke skal have voksne, som de ikke kan mødes med eller snakke med. Forældrene oplever ligeledes udfordringer med at have svært ved at hjælpe deres børn i disse tider, da de ikke har de selv-samme skoler, daginstitutioner eller fritidsklubber at trække på. Vi kan derfor iværksætte akut familievejledning i hjemmet for at skabe ro, struktur og støtte forældrenes omsorgs-evne.

UngeRuten følger sundhedsmyndighedernes anvisninger og vi vil yde råd og vejledning for at forebygge smittespredningen i blandt de sårbare og udsatte familier:

  • Yde råd og vejledning i forhold til Sundhedsstyrelsen anvisninger
  • Udleverer et fysisk print med Sundhedsstyrelsens retningslinjer til forældrene (på familiens modersmål).
  • Yde råd og vejledning til, hvordan forældre kan tale med deres børn om coronavirus.
  • Støtter forældrene i at fastholde deres omsorg for børn i disse tider, hvor der er mere brug for dem nogensinde før
  • Yde råd og vejledning til forældrene om, hvordan de kan iværksætte aktiviteter med deres børn i hjemmet.
  • Støtte forældrene i at kan skabe struktur og genkendelighed i en ny hverdag uden skole eller institution.

I et samarbejde med den pågældende myndighed, vil UngeRutens socialkonsulenter stille op i hjemmet, medmindre andre kommunikationmidler bliver taget i brug, såsom FaceTime, Skype-opkald, WhatsApp-opkald mv.

UngeRuten sætter de hygiejniske retningslinjer højt og derved sikrer at undgå smittespredningen. Vi holder minimum 2 meters afstand, hvor vi yder samtaler og aktiviteter udenfor hjemmet.

 

UngeRuten har skiftet navn til IndsatsRuten

X